Bojan Vukelić

Studirao je u Gracu  jazz i klasičan saksofon u klasama  Karlheinz Miklina, Heinrich Von Kalneina i Hannesa Kawrze. 2005.godine odlazi na usavršavanje u Keln kod Profesora Claudiusa Valka, a godinu dana kasnije završava  magistarske studije.

Sa  „KUG“ orkestrom Opere iz Graca 2001. godine  snimio je CD, delo Tomaža Svetea-Kriton.

Sa svojim kvartetom nastupao u Srbiji , Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj, Kao član HGM Jazz orkestra Zagreb svirao na „IAJE“ festivalu u New York-u, zatim i u Švedskoj, Sloveniji, Belgiji, Austriji i Hrvatskoj.

Takođe je nastupao  sa grčkom pijanistkinjom Eleni Papaspirou u Srbiji, Austriji i Grčkoj.

Po povratku u Srbiju sa „Soul Connection Biga bandom“  predvođenim Duškom Gojkovićem snima CD „Balkan project“.  Sa istim ansamblom nastupa u Švajcarskoj, Nemačkoj i Srbiji.

Učestvuje u projektima muzičke redakcije RTS-a, sa Big bandom RTS-a i orkestrom  „Pozorišta na Terazijama“ .

Od 2012. godine predavač je na međunarodnoj radionici za duvače u Tivtu. Profesor je saksofona u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu.

 

Martina Stückler

www.martinastueckler.com

Martina Stückler rođena je 1990. godine u Wolfsbergu u Lavanttalu (Austrija).

Sa devet godina dobila je prve časove saksofona. Diplomirala je na Univerzitetu  za muziku i scenske umetnosti u Beču kod Ota Vhrovnika i Barbare Strack-Hanisch, kao i na ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Holandija) kod Johanna van der Lindena sa glavnim predmetom klasični saksofon, a odbranila je i master iz instrumentalne pedagogije.

Od 2019. asistent je Barbare Strack-Hanisch na Univerzitetu  za muziku i scenske umetnosti, a predaje i u muzičkoj školi Johann Sebastian Bach u Beču.

Martina Stückler pobedila je na brojnim takmičenjima, izmedju ostalih na Prima la musica, Grand Prix Rising Stars, dobitnik je Zlatne nagrade na međunarodnom takmičenju i festivalu za soliste i kamerne sastave Svirel itd.

Kao član orkestra i solista svirala je u orkestrima kao što su Bečki kamerni orkestar, Carpe Diem Synfonieorkest (Holandija), Riga Chamber Winds i mnogim drugim. Redovno nastupa i u okviru Bečke filharmonije, Bečkog simfonijskog orkestra i Simfonijskog radio orkestra Beča.

Marko Džomba

www.markodzomba.com

„[…] Visoko virtuozno, energeticno, harizmaticno…!“  (Muzikferajn Bec)

„[…] Raspevan ton ispunjen mekocom, izrazena muzikalnost i blistava tehnika. Talenat o kojem cemo sa sigurnoscu jos mnogo cuti!“  (Radio Ö1)

„Virtuoznost i kipeca muzikalnost koje stalno pokrecu slusaoca.“ (Klassik Radio)

su samo mali deo onoga sto opisuje Marka Dzombu.

Marko Dzomba je internacionalno aktivni solista i kamerni muzicar. Nastupao je u Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Nemackoj, Austriji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj Norveskoj, Rumuniji, Ceskoj... U koncertnim dvoranama kao sto su: Becki Koncerthaus, Musikferajn Bec, Bruknerhaus Linc, MuTh, Slovenacka Filharmonija, RNCM Mancester...

U njegove nastupe ubrajaju se, izmedju ostalog i solisticki nastupi sa Moskovskim radijsko simfonijskim orkestrom (Orkestar Cajkovski) u Cajskovski Sali u Moskvi,  sa Vebern kamernom filharmonijom u Velikoj Sali Muzikferajna Bec, sa Orkestrom Slovenacke vojske u Velikoj Sali Slovenacke Filharmonije, sa Orkestrom muzicke omladine Austrije u Velikoj Sali beckog Koncerthausa... pored toga saradjuje i sa orkestrom Becke drzavne opere, Becke narodne opere i Mocarteum orkestrom Salcburg.

Marko je pobednik vise internacionalnih i nacionalnih takmicenja, medju kojima su: Casinos Austria Rising Star Award u Austriji, ADMC Illzach u Francuskoj, CRDM  Italija, Svirel u Sloveniji (gde je osvojio i dve specijalne nagrade), Windisch Kammermusikpreis u Austriji, Musica Juventutis u Austriji, dvostruki je Laureat republickog takmicenja… Pred toga je i pobednik audicija: Tokyo Foundation-a Japan, Thyll-Dürr Fondation Svajcarska i Josef Windisch Fondation Austrija.

Marko Dzomba je snimao za radio i TV stanice kao sto su: Klassik Radio Nemacka, Radio Klassik Austrija, RTVSLO Slovenija, Radio Ö1 Austrija. ORF Austrija.

Marko je 2018. godine bio najmladji finalista za mesta predavaca saksofona na Muzickoj Akademiji u Becu i Kraljevskoj Akademiji za Muziku u Danskoj.

Marko Dzomba je ekskluzivni Yamaha Artist i svira zlatni 24 karatni Yamaha Custom EX alt saksofon.