Milan Čizmić


Rođen je 04.11.1977 god. u Sremskoj Mitrovici gde završava Osnovnu muzičku školu „Petar Krančević“ u klasi prof.Vesne Stojšić. Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ pohađa u Novom Sadu u klasi prof.Nine Nikolov a Akademiju Umetnosti završava kao student prof. Manane Dugladze i prof. Irine Jašvili. Tokom studiranja bio je član Akademskog gudačkog kvarteta sa kojim je ostvario veliki broj nastupa.

Aktivan je polaznik seminara za violinu kod prof. Marine Jašvili iz Moskve-Rusija kao i prof. Johannes Prellea iz Kelna-Nemačka. Pohađao je seminar orkestarskog i kamernog sviranja 2001.god. u Bajrojtu-Nemačka. Bio je član Novosadskog kamernog orkestra,Vojvođanske Filharmonije kao i gudačkog kvarteta KV-art sa kojim je ostvario mnogobrojne nastupe u zemlji i inostranstvu.

2003. godine se zapošljava u Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici kao profesor violine,kamerne muzike i gudačkog orkestra. Kao pedagog,od samog početka je aktivan na seminarima i predavanjima vezanim za violinsku pedagogiju. Dobitnik je nagrade „Đerđ Zazrović“ za najperspektivnijeg profesora violine na Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici 2007 god. Od 2009 god.zaposlen je u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu.

Često je član žirija mnogih violinističkih takmičenja u našoj zemlji i u inostranstvu. 2015.godine zajedno sa svojom koleginicom Katarinom Kovač izdaje zbirku didaktičkih komada za violinu i klavir pod nazivom “Sviraj i maštaj“ koja se već koristi po muzičkim školama u Norveškoj, Sloveniji, Turskoj, Hrvatskoj,Japanu, Americi kao i u školama u našoj zemlji.

Tokom dosadašnjeg pedagoškog rada učenici su mu dobitnici najvećih nagrada i priznanja na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima kako u solo nastupima, tako i u kamernoj muzici.

Direktor je Internacionalnih Susreta Violinista koji se svake godine odrzavaju u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu gde dolaze najperspektivniji mladi violinisti iz zemlje i inostranstva kao i najveca imena violinske pedagogije.

Organizator je i predavač na letnjim,zimskim seminarima violine u našoj zemlji gde sa svojim kolegama okuplja i radi sa talentovanim i uspešnim mladim violinistima. Organizator je prve violinske umetničke kolonije koja se održava u Sremskim Karlovcima i okuplja veliki broj talentovanih i perspektivnih violinista kao i renomiranih profesora violine.
Direktor je gudačkog ansambla " VIOLINT" koji okuplja talentovane violiniste ,učenike srednjih muzičkih škola Srbije i studente takođe iz naše zemlje.
Organizator je mnogobrojnih koncerata u cilju afirmacije mladih,perspektivnih umetnika kao i predavanja,tribina a sve u cilju promocije talentovanih mladih muzičara kao i unapređenju violinske pedagogije u našoj zemlji.

 

Od 2015.god. je predsednik Vojvođanske gudačke sekcije, instrument-violina.


 

Raspored za 30 dana: