Evita Jović


Evita Jović rođena je u Birminhemu u Alabami 1990. godine. Srednju muzičku školu „Interlochen Center of Arts” završila je u Mičigenu u klasi Džona Vanča (John Wunsch) sa najvišim ocenama, dobivši nagradu za najboljeg studenta generacije i talenta u usponu. Diplomirala je gitaru na Fakultetu muzičke umetnosti Jacobs School of Music Univerziteta u Indijani, u klasi maestra Ernesta Bitetija (Ernesto Bitetti).

Evita je dobitnica nagrade Univerziteta u Indijani za postignute izuzetne rezultate u oblasti umetnosti. Usavršavala se pohađajući seminare poznatih svetskih gitarista uključujući Rafaelu Smits (Belgija), Anu Vidović (Hrvatska), Dejvida Rodžersa (SAD), Stivena Robinsona (SAD), Frenka Kunsa (SAD), Denisa Azabagića (Bosna i Hercegovina) i druge.

U periodu od 2009. do 2013. godine, Evita je svirala u latino-američkom ansamblu gitara Univerziteta u Indijani, sa kojim je snimila album Paisaje Urbano. Od 2009. godine svira u duu sa Stevanom Jovićem. Na ovom linku možete pogledati deo sa njihovog koncerta na Univerzitetu u Indijanapolisu u Americi gde sviraju aranžman opere Karmen za dve gitare:  https://www.youtube.com/watch?v=TwquM6_pi5E
Duo Jović napisao je i aranžman popularne kompozicije Ševa, za električnu i bas gitaru: https://www.youtube.com/watch?v=7UceVzMKXFU
kao i pesme Jedina, pop pevača Vlade Georgieva: https://www.youtube.com/watch?v=X7gETGeaegM

Evita i Stevan autori su knjige Gitara kroz vekove, koja je proglašena za knjigu godine (2017) u izboru revije Muzika Klasika.