Jelena Trebaticki


Jelena Trebaticki je rođena 27.11.1991. godine u Novom Sadu. Završila je osnovnu mužičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasama prof. Radmile Rakin-Martinović i prof. Aleksandre Horvat. Srednje muzičko obrazovanje završava u klasi prof. Ksenije Mijatović, takođe u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“, gde je proglašena đakom generacije.

Osnovne i master akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Departmanu za muziku, studijski program Duvački instrumenti, modul Flauta u klasi prof. Laure Levai Aksin. Sa ostvarenom prosečnom ocenom od 9,77, biva proglašena studentom sa najboljim prosekom postignutim tokom studija.

Kao učenik i student učestvovala je na velikom broju takmičenja i osvojila niz nagrada, od kojih se izdvajaju:

 • Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije, Beograd 2005 –II nagrada
 • Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Beograd 2009 –I nagrada
 • Susreti flautista „Tahir Kulenović“, Valjevo 2012 – I nagrada
 • Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“, Beograd 2012 – II nagrada
 • Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“, Beograd 2013 – III nagrada
 • Međunarodno takmičenje „Anton Eberst“, Novi Sad 2013 – II nagrada
 • Tekmovanje TEMSIG regionalno , Ljubljana 2016 - zlata plakata
 • Tekmovanje TEMDIG državno, Postojna 2016 – srebrna plakata
 • Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“, Beograd 2016 – I nagrada
 • Međunarodno takmičenje Woodwind and Brass Varaždin 2016 – I nagrada

 

Kao kamerni muzičar učestvovala je na velikom broju takmičenja i osvojila niz nagrada, od kojih se izdvajaju:

 • Festival muzičkih i baletskih škola, Zaječar 2006 – I nagrada
 • Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“, Beograd 2008 – I nagrada
 • Međunarodno takmičenje kamernih sastava duvača, Pačevo 2009 – I nagrada
 • Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije, Beograd 2009 –III nagrada
 • Majski susreti mladih duvača, Lazarevac 2010 – I nagrada

 

U septembru 2009. godine učestvovala je na koncertu sa đacima iz Noriča (Engleska). Ova saradnja uveličana je 2010. godine koncertom u Sinagogi gde je nastupila kao član orkestra. Nastupila je u Sinagogi kao solista prilikom proslave 40. godina postojanja Akademije umetnosti u Novom Sadu. Bila je član simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu, simfonijskog i duvačkog orkestra Akademije za glasbo u Ljubljani, Simfonijskog orkestra Hochschule für Musik u Mainzu, Zrenjaninske i Subotičke filharmonije, kao i Balint Kasza Verdi Orchestra u Gracu.

Usavršavala se na majstorskim kursevima Laure Levai Aksin (Srbija), Dejana Gavrića (Nemačka), Ittzes Gergely-a (Mađarska), Nataše Marić (Nemačka), Michael Martin Kofler-a (Austrija), Martin Beliča (Slovenija), Norbert Gilinger-a (Austrija), Mateja Zupana (Slovenija) i Stephanie Winker (Nemačka), Christine Fassbender (Nemačka), Olge Ivusheikove (Rusija), Kerstena Mc Call-a (Holandija), Carlo Jansa (Luksemburg), Andrea Olive (Italija), Manuel Moralesa (Španija), Paolo Taballiona (Italija), Robert Aitkina (Kanada), Peter Luikas Graf-a (Švajcarska), Mario Caroli-a (France/Germany), Jean-Claude Gerarda (Nemačka), Gareth McLearnona (Engleska). Održala je veliki broj koncerata, kako solističkih, tako i kao kamerni muzičar. Pohađala je letnju radionicu savremene muzike gde je imala priliku da učestvuje u radu brojnih kamernih ansambala. Kao član ansambla za savremenu muziku i improvizaciju je imala priliku da sarađuje sa kompozitorom Szilárdom Mezei kao i kompozitorom i pijanistom Stevanom K. Tickmayerom. Učestvovala je na orkestarskim audicijama  za West Coast Orrchestra, New Belgrade Opera, Beogradsku filharmoniju kao i za evropski omladinski orkestar Gustav Mahler.

U školskoj 2014/15. godini angažovana je kao saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U školskoj godini 2016/17. radila je u Muzičkoj školi Škofja Loka u Sloveniji. U školskoj 2017/18. u zimskom semestru učestovala je u Erasmus razmeni studenata u Mainzu i saradjivala sa prof. Dejanom Gavrićem (Nemačka). U školskoj 2018/19. radila je u osnovnoj i srednjoj Muzičkoj školi Subotica. Dobitnik je brojnih stipendija od kojih se izdvaja stipendija Fonda za mlade talente  “Dositeja“ , Ambasade Republike Azerbejdzan za podsticanje mladih talenata i ForumFlutePiano letnje škole flaute u Luxembourgu.

Bivši je student master studija na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Mateja Zupana.