mr Jelena Krmpotić - Borbelj


Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u rodnom gradu - Sremskoj Mitrovici.

Dalje obrazovanje nastavlja u Novom Sadu, gde je diplomirala flautu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Marijana Egića, a potom i magistrirala  u klasi mr Laure Levai Aksin.

Za vreme magistarskih studija bila je član orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu na mestu pikolo flaute. U periodu od 2001. Do 2004.god. radila je kao stručni saradnik- demonstrator na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dobitnica je mnogih nagrada na festivalima, republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju: prva specijalna nagrada na saveznom takmičenju i veći broj prvih nagrada, kao i nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Dodeljene su joj diplome: Radio Beograda, Televizije Beograd, univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate u izvođenju muzičkih dela i za efikasnost tokom studiranja.

Nakon usavršavanja na majstorskim kursevima  dodeljene su joj diplome:  Vicensa Pratsa  (Španija), Janoš Balint  (Mađarska),  Ištvan Matuz (Mađarska),  Đenđeši Zoltan  (Mađarska).

Svirala je i član je mnogih orkestarskih i kamernih sastava:  Vojvođanska omladinska filharmonija, Subotička filharmonija, Vojvođanski simfoničari, orkestar Srpskog narodnog pozorišta,Zrenjaninska filharmonija,  trio flauta "IN VIVO", duvački kvartet "Kvaternion".

Sarađivala je sa velikim brojem umetnika i kamernih sastava: duvačkim kvintetom  „Sinergia5“, triom flauta iz Slovenije “Sonček“,  domaćim kompozitorima.

Svirala je u simfonijskim orkestrima pod vođstvom naših i inostranih dirigenata.

Bavi se pedagoškim radom od 1999. godine  u muzičkoj školi "Josip Slavenski" - Novi Sad, kao profesor flaute, gde sa svojim  učenicima pored mnogobrojnih takmičenja učestvuje u radu kamerne muzike, organizaciji i realizaciji tematskih koncerata.

Učestvovala je u radu žirija: Festival muzičkih škola- Ćuprija, Festival flautista- Valjevo, kao i u radu žirija na 3. takmičenju flautista „Slavenski“.

U muzičkoj školi „Josip Slavenski“  Novi Sad, od 2011. godine nalazi se na mestu predsednika stručnog veća duvača.